Arran Granollers

Arran Granollers

dilluns, 24 de setembre del 2012

El meu cos, la meva decisió. Aturem la contrareforma de l’avortament!


Tornem a rebre un nou atac al dret a decidir sobre els nostres cossos. El Ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, està a punt de treure una nova contrareforma, en aquest cas relativa a l’avortament. Tornem més de dues dècades enrere en el temps en la lluita pel dret al propi cos amb una llei reaccionària encara més restrictiva que l’aprovada el 1985. Així doncs, quedaria derogada la ja insuficient llei de terminis aprovada el 2010 en favor d’una llei que tornaria als “tres supòsits” que es contemplaven a la llei del 1985. Aquests supòsits impliquen, d’una banda, restringir la llibertat per avortar a les joves d’entre 16 i 18 anys, que no només necessiten l’aprovament dels metges de torn sinó també dels seus pares, estant així la seua decisió subjecta al biaix ideològico-moral d’altres persones. Per si açò no en fóra prou, Gallardón ha declarat en diverses ocasions la seua pretensió d’acotar els termes amb què presentar les justificacions per a realitzar la interrupció de l’embaràs: el supòsit dels possibles danys físics o psicològics per a la mare seran estrictament revisats i contrastats per diferents metges, tot adduint que aquest supòsit es fa servir per “colar” excuses i aprofitar aquest dret del qual ens volen privar.
Cal remarcar que no per aplicar aquesta reforma minvarà la quantitat d’embarassos no desitjats, ja que no s’ataca l’arrel del problema sinó només la seua conseqüència. Per la mateixa regla, i recordant experiències passades, no minvarà tampoc la quantitat d’interrupcions de l’embaràs, i doncs, les dones amb recursos ho faran a altres països on no estigui penalitzada aquesta pràctica mentre aquelles que no s’ho puguin permetre ho faran de manera il·legal, posant la seua pròpia vida en perill.
Des d’ARRAN denunciem el legalisme en què es debat un dret tan important i irrenunciable com és el dret al propi cos de les dones. Aquest no depèn de lleis ni reformes, sinó de tot un codi de valors respecte a les relacions socials i sexuals que trenqui per complet amb el que regeix el patriarcat. Cal una vertadera coeducació sexual, no només formal, que ens permeti relacionar-nos lliurement, com i amb qui vulguem, i sempre amb tota la informació a l’abast. El rentat de cara que es fa amb la educació sexual que reben les joves a les escoles i instituts repartint anticonceptius que ni tan sols estan al nostre abast econòmic no fa més que confirmar la precarietat en les nostres relacions sexo-afectives, materialitzada en última instància en una alta taxa d’embarassos no desitjat, que solen ser fruit de pràctiques sexuals arriscades i d’una repressió moralista catòlica que encara patim les dones cada dia tot desnaturalitzant-se el sexe lliure i natural. Ja n’estem fartes: no només patim la repressió cada dia, sinó que les conseqüències d’aquesta també l’hem de pagar amb penalitzacions.
Des d’ARRAN fem una crida a eixir al carrer el proper dia 28 per clamar contra la nova llei de l’avortament. Per una educació sexual integral, contra la privació de l’autodeterminació dels nostres cossos i, en definitiva, per una societat lliure de l’opressió patriarcal.
El meu cos, la meva decisió.
Ni un pas enrere en defensa dels nostres drets i llibertats.

Avortament lliure i gratuït!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada